Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Κίνα παραδέχεται τα «χωριά του καρκίνου»
ikteo limnou
Η Κίνα παραδέχεται τα «χωριά του καρκίνου»
22.02.2013 | 13:24

Η Κίνα παραδέχεται τα «χωριά του καρκίνου»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχθηκε την ύπαρξη "χωριών του καρκίνου", πολλά χρόνια μετά τις πληροφορίες για αυξημένα κρούσματα της νόσου σε ορισμένες περιοχές με σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης.

"Επικίνδυνες τοξικές χημικές ουσίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο νερό και την ατμόσφαιρα και σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ακόμα και 'χωριά του καρκίνου' ", παραδέχεται το υπουργείο σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα.Η έκφραση "χωριά του καρκίνου" δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από τις κινεζικές Αρχές, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσής τους, εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων, της παρουσίας τοξικών ουσιών στο νερό και μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Η ρύπανση έχει αυξηθεί αισθητά στην Κίνα, με την ταχεία εκβιομηχάνιση της χώρας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Πολλές κινεζικές μεγαλουπόλεις είναι μεταξύ των πόλεων με τη μεγαλύτερη ρύπανση στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι στην Κίνα γίνεται χρήση "επικίνδυνων χημικών ουσιών," που είναι απαγορευμένες στις αναπτυγμένες χώρες και οι οποίες μπορεί να απειλήσουν μακροπρόθεσμα την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.


Είναι η πρώτη φορά που ο όρος "χωριά του καρκίνου", που χρησιμοποιείται ευρέως από τον Τύπο, εμφανίζεται σε έγγραφο του υπουργείου, σύμφωνα με τον Γουανγκ Κάνφα, δικηγόρο που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός κέντρου αρωγής των θυμάτων της μόλυνσης στο Πεκίνο.

"Αυτό δείχνει ότι το υπουργείο παραδέχεται ότι η ρύπανση προκαλεί καρκίνο", τόνισε ο Γουάνγκ.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018