Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: H Mέι καλεί σε βοήθεια το "ιππικό" για να αντιμετωπίσει τους "πραξικοπηματίες"

the roots web banners 06

Brexit: H Mέι καλεί  σε βοήθεια το "ιππικό" για να αντιμετωπίσει τους "πραξικοπηματίες"
17.11.2018 | 14:52

Brexit: H Mέι καλεί σε βοήθεια το "ιππικό" για να αντιμετωπίσει τους "πραξικοπηματίες"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η πολιτική "θύελλα" που ξεσήκωσε στο Ουεστμίνστερ το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit συνεχίζει να είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες.

Οι Times εκτιμούν ότι η Τερέζα Μέι με τον ανασχηματισμό χθες επεδίωξε εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα να ενισχύσει τη θέση της στο υπουργικό συμβούλιο με "πιστούς και νομιμόφρονες" συνεργάτες της.

"Η Μέι καλεί το ιππικό για να προβάλλει αντίσταση στους πραξικοπηματίες", ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Express.

Σύμφωνα με την i, η Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπη με μια ψηφοφορία αμφισβήτησης της ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος και κατ΄επέκταση της διατήρησης του πρωθυπουργικού θώκου από την κ. Μέι, ίσως την ερχόμενη Τρίτη. "Σε κόκκινο συναγερμό η Ντάουνινγκ Στριτ για την αναχαίτιση των ανταρτών", σημειώνει η i.   

Οι Financial Times θεωρούν ότι η πρωθυπουργός προς το παρόν πέτυχε μια ανάπαυλα από τις "πολιτικές καταιγίδες" μετά από την αδυναμία υλοποίησης ενός απειλούμενου δεύτερου κύματος παραιτήσεων υπουργών της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μάικλ Γκόουβ -υπουργός Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Τροφίμων- και άλλοι υπουργοί, υποστηρικτές της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, αποφάσισαν να παραμείνουν στις θέσεις τους για να ηγηθούν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο της εκστρατείας για ένα "καλύτερο Brexit".

Η εφημερίδα i είναι της γνώμης ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η "συμμαχία των ευρωσκεπτικιστών" θα κρατήσει, αλλά το γεγονός ότι χθες κανένας άλλος δεν παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ήταν μια "χαρούμενη εξέλιξη" για την κ. Μέι.

Η Daily Telegraph προβάλλει τις "κινήσεις" του Γκόουβ και των συμμάχων του που στόχο έχουν να εξαναγκάσουν την Τερέζα Μέι να αλλάξει την τελευταία στιγμή γνώμη για τη συμφωνία Brexit με αντάλλαγμα την απόσυρση των απειλών τους για παραίτηση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Independent, η "ομάδα Γκόουβ" θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει τη δυνατότητα μονομερούς απόσυρσης από την τελωνειακή ένωση - και πιστεύει ότι μπορεί να είναι ευκολότερο να πεισθεί η πρωθυπουργός να αποδεχθεί τις απόψεις των ευρωσκεπτικιστών εν όψει της προοπτικής μιας ήττας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το