Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Τις νέες προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον εξετάζουν οι Βρυξέλλες

the roots web banners 06

Brexit: Τις νέες προτάσεις  του Μπόρις Τζόνσον εξετάζουν οι Βρυξέλλες
02.10.2019 | 10:26

Brexit: Τις νέες προτάσεις του Μπόρις Τζόνσον εξετάζουν οι Βρυξέλλες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Στο νέο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit επικεντρώνουν την προσοχή τους οι εφημερίδες της Τετάρτης με την Daily Telegraph να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι περιέχει.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον προτείνει μια λύση "δύο συνοριακών γραμμών για τέσσερα χρόνια", προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του backstop, με τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμένει στην ενιαία αγορά μέχρι το 2025.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ρύθμιση των συνόρων μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στη Θάλασσα της Ιρλανδίας και τελωνειακούς ελέγχους μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδικής Δημοκρατίας.

Η Telegraph προσθέτει ότι η πρόταση αναμένεται να αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις από τους ηγέτες της ΕΕ και την ιρλανδική κυβέρνηση.

Ο συντάκτης της εφημερίδας για ευρωπαϊκά θέματα, Πίτερ Φόστερ, σημειώνει ότι "ο κ. Τζόνσον προσπαθεί δια της διπλωματικής οδού να λύσει το πρόβλημα αλλά η Ευρώπη είναι εναντίον του" .

Όλες οι εφημερίδες συμφωνούν για το πώς προτίθεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιδράσει στις ενστάσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Μια φράση κυριαρχεί στους πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους των εφημερίδων Daily Mail, Daily Express και Metro - "Δεχθείτε το σχέδιο ή ξεχάστε το" (Take it or leave it) .

"Μετά από τρία χρόνια αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας έχουμε φθάσει στο τέλος του παιχνιδιού", γράφει η Mail.

H εφημερίδα εκτιμά ότι - "τελικά θα αντιληφθούμε πόσο σοβαρή είναι η Ευρώπη για να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για το Brexit".

Ο Μπόρις Τζόνσον σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Sun υπογραμμίζει ότι έχει "10 ημέρες για να κάνει μια συμφωνία" και ότι είναι διατεθειμένος "να ακούσει τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις". Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα απέκλειε να υπάρξει ένα χρονικό όριο στο σύστημα ελέγχων στα ιρλανδικά σύνορα, σημειώνει η Sun.         

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel