Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Έτοιμος για το "μεγάλο συμβιβασμό" ο Μπόρις Τζόνσον ;

the roots web banners 06

Brexit: Έτοιμος για το "μεγάλο συμβιβασμό" ο Μπόρις Τζόνσον ;
04.10.2019 | 09:51

Brexit: Έτοιμος για το "μεγάλο συμβιβασμό" ο Μπόρις Τζόνσον ;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες συνεχίζουν να επικεντρώνονται στις αντιδράσεις μετά την κοινοποίηση του σχεδίου του Μπόρις Τζόνσον για μια νέα συμφωνία Brexit με την ΕΕ.

Την Πέμπτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε σε βουλευτές του κόμματος του ότι έχει κάνει μια "πραγματική προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα" με τις Βρυξέλλες για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η εφημερίδα i εκτιμά ότι ο κ. Τζόνσον είναι έτοιμος να προβεί σε νέες παραχωρήσεις για να πετύχει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ.

Ωστόσο, οι Financial Times επισημαίνουν τις αυξανόμενες αμφιβολίες των Βρυξελλών αναφορικά με τις προτάσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει ότι οι προτάσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ ελάχιστο στις δεσμεύσεις που προβλέπονται από το backstop - στο διακανονισμό που αποσκοπεί στην αποτροπή ενός σκληρού συνόρου στο νησί της Ιρλανδίας μετά την Brexit - όπως είναι η διατήρηση της ενιαίας αγοράς σε ολόκληρη την Ιρλανδία.

Τρεις εφημερίδες , η Daily Telegraph, η Daily Mail και η Daily Express προβάλλουν τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ ότι "αυτό που θέλουν στην πραγματικότητα οι Βρετανοί είναι να παραμείνουν στην ΕΕ".

Η δήλωση αυτή του κ. Βαράντκαρ , σημειώνει η Express, έχει εξοργίσει τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP)."Ο Λίο Βαράντκαρ κατηγορείται ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει μια συμφωνία Brexit", γράφει η Express.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel