Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πολωνία: Επιμένει στο εμπάργκο της στα ουκρανικά σιτηρά | Παρά τις πιέσεις της ΕΕ και την προσφυγή του Κιέβου

the roots web banners 06

Πολωνία: Επιμένει στο εμπάργκο της στα ουκρανικά σιτηρά | Παρά τις πιέσεις της ΕΕ και την προσφυγή του Κιέβου
19.09.2023 | 09:06

Πολωνία: Επιμένει στο εμπάργκο της στα ουκρανικά σιτηρά | Παρά τις πιέσεις της ΕΕ και την προσφυγή του Κιέβου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η Πολωνία θα διατηρήσει το εμπάργκο της στα ουκρανικά σιτηρά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18/9) ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας.

Παρά την προσφυγή που κατέθεσε το Κίεβο εναντίον της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και παρά το τέλος των περιορισμών που ανακοίνωσαν την Παρασκευή (15/9) οι Βρυξέλλες, η Βαρσοβία επιμένει στην απόφασή της.
 
«Διατηρούμε τη θέση μας, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιη, είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας οικονομικής ανάλυσης και των εξουσιών που απορρέουν από το κοινοτικό και διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πιοτρ Μίλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News. Για το ίδιο θέμα τόνισε ότι η προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου «δεν μας κάνει εντύπωση».
 
Ουκρανία: Προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά κρατών μελών της ΕΕ -Κόντρα με Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία για τα σιτηρά
Υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο έκανε πράξη την προειδοποίηση για προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να δει πώς συμπεριφέρονται τα κράτη μέλη της ΕΕ απέναντι στους εμπορικούς εταίρους και τη δική τους Ένωση, διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει και άλλα κράτη», δήλωσε στο Politico ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τάρας Κάτσκα.
 
Ενώ η Σλοβακία απλώς επέκτεινε την προηγούμενη απαγόρευση της ΕΕ για τέσσερις τύπους σιτηρών, η Πολωνία επέβαλε πρόσθετες απαγορεύσεις για το ουκρανικό αλεύρι και τις ζωοτροφές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η Ουγγαρία, δήλωσε ο Κάτσκα, προχωρά ακόμη περισσότερο και απαγορεύει επιπλέον 25 προϊόντα που δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος.
 
«Αυτές οι αυθαίρετες απαγορεύσεις είναι γελοίες», σημείωσε ακόμη ο Κάτσκα και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ουγγαρία εδώ κάνει μια πολιτική δήλωση ότι θέλει να μπλοκάρει το εμπόριο με την Ουκρανία και επίσης να αγνοήσει εντελώς τις Βρυξέλλες. Και γι' αυτό θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ τολμηρή κίνηση εναντίον και των δύο μας από τη Βουδαπέστη».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel