Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Λονδίνο : Η φιλοπαλαιστινιακή πορεία και η Ημέρα της Εκεχειρίας

the roots web banners 06

Λονδίνο : Η φιλοπαλαιστινιακή πορεία και η Ημέρα της Εκεχειρίας
08.11.2023 | 09:37

Λονδίνο : Η φιλοπαλαιστινιακή πορεία και η Ημέρα της Εκεχειρίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιστάθηκε στις πολιτικές πιέσεις για να απαγορεύσει μια φιλοπαλαιστινιακή πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Σάββατο πριν από τις φετινές εκδηλώσεις την Ημέρα της Εκεχειρίας (Armistice Day 11/11/23 ), σύμφωνα με τους Times (08/11). Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Met , σερ Μαρκ Ρόουλι, δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης θα προστατευθούν, αλλά ότι για την απαγόρευση θα έπρεπε να υπάρξει απειλή σοβαρής διαταραχής.

Ο Guardian επικαλείται τον σερ Μαρκ που εκτιμά ότι οι διοργανωτές της πορείας "έδειξαν πλήρη προθυμία να μείνουν μακριά από το Κενοτάφιο και το Whitehall και δεν έχουν καμία πρόθεση να διαταράξουν τις εκδηλώσεις μνήμης του έθνους". Προσθέτει ότι η δήλωσή του έρχεται "παρά τη χορωδία υπουργών, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Δικαιοσύνης, που επέμεναν ότι η πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί".

"Προσευχηθείτε να μην καταλήξουν σε εξέγερση στο Κενοτάφιο" - ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η δήλωση του σερ Μαρκ έγινε "παρά τους φόβους για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και ακτιβιστών της δεξιάς".

Η Daily Express (07/11) γράφει ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να ματαιώσουν μια πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την Ημέρα Εκεχειρίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε ότι η εκδήλωση δεν θα ήταν "κατάλληλη" και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος βίας και διαταραχών στην πρωτεύουσα "αυξάνεται".

Την Δευτέρα (06/11) τόσο ο Guardian όσο και οι Times επικεντρώνονται στις πρώτες σελίδες τους στην εντατικοποίηση των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα.

Οι Times γράφουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αψήφησε τις εκκλήσεις από όλη τη Μέση Ανατολή για κατάπαυση του πυρός.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση, ο Guardian αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι χωρίζει τα παιδιά των Βρετανών στη Γάζα από τις μητέρες τους που δεν έχουν διαβατήριο. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτώμενων μελών των Βρετανών υπηκόων.

Σύμφωνα με τη Sun, οι βετεράνοι πολέμου ζήτησαν να ακυρωθούν οι φιλοπαλαιστινιακές πορείες το Σαββατοκύριακο Μνήμης, με την έκκληση στον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο της να "δείξουν λίγο σεβασμό".

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (Met Police), σερ Μαρκ Ρόουλι, δέχεται πιέσεις να απαγορεύσει μια συγκέντρωση την Ημέρα της Εκεχειρίας . Αξιωματικοί της αστυνομίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν προειδοποιηθεί ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές μπορεί να συγκρουστούν με τους βετεράνους πολέμου.

Στο κύριο άρθρο της, η Daily Mail δεν απέχει από το να απαιτεί την απαγόρευση των πορειών, και καλεί τους διοργανωτές της φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης του Σαββατοκύριακου "να κάνουν πέρα" την Ημέρα της Εκεχειρίας.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι της έχουν πει ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι προετοιμασμένο για τις αυξημένες απειλές που προκύπτουν από τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεδρίασε για να ενημερώσει τους υπουργούς για τους κινδύνους. Πέντε υψηλόβαθμες εν ενεργεία και πρώην πηγές των μυστικών υπηρεσιών τόνισαν ότι η αδυναμία των υπηρεσιών ασφαλείας εν μέρει οφείλεται στην έλλειψη πόρων και στην αναστάτωση που προκλήθηκε από την εναλλαγή στην εξουσία των πρωθυπουργών πέρυσι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel