Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Οι προεκλογικές δεσμεύσεις των Τόρις

the roots web banners 06

Βρετανία : Οι προεκλογικές δεσμεύσεις των Τόρις
27.12.2023 | 14:28

Βρετανία : Οι προεκλογικές δεσμεύσεις των Τόρις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ορισμένες εφημερίδες της Τετάρτης ασχολούνται με τις πιθανές προεκλογικές παροχές από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος στα πρωτοσέλιδά τους.

Οι Times εκτιμούν ότι οι Συντηρητικοί θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν όσους επιδιώκουν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι για πρώτη φορά, προσφέροντας ένα προστατευμένο 30ετές στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο. Άλλες επιλογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την αγορά ακινήτου ή τη μεταρρύθμιση του τέλους χαρτοσήμου, γράφει η εφημερίδα.

Αλλά σύμφωνα με τους Financial Times, ο αριθμός των ατόμων που ξεκινούν τη διαδικασία για την αγορά ακινήτων είναι σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας. Πολλοί περισσότεροι από ποτέ φέρονται να βασίζονται στην "Τράπεζα της μαμάς και του μπαμπά" για να φτάσουν στο πρώτο σκαλί της ιδιοκατοίκησης .

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι υπουργοί επανεξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης του φόρου κληρονομιάς -μια πρόταση που συζητήθηκε πριν από τη φθινοπωρινή κατάθεση του προϋπολογισμού. Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι η Ντάουνινγκ Στριτ σκέφτεται να αυξήσει το όριο στο οποίο φορολογείται το εισόδημα με 40 % ή να μειώσει τον βασικό συντελεστή από το 20 %.

Εν τω μεταξύ, η i αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να καθορίσει τις δημόσιες δαπάνες για τρία χρόνια. Προσπάθεια που κατά την εφημερίδα , μπορεί να αποδειχτεί για την αξιωματική αντιπολίτευση "προεκλογική παγίδα". Σε περίπτωση νίκης, οι Εργατικοί θα δεσμεύονται από τις δεσμεύσεις των Συντηρητικών, αφού έχουν ήδη υποσχεθεί να μην αυξήσουν τον δανεισμό ή να μην αυξήσουν τους φόρους, μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Αντιμέτωπος με μια ζοφερή κατάσταση ο Σούνακ

Βρετανικά ΜΜΕ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι να κληθούν στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη. Οι οιωνοί, πάντως, είναι αρνητικοί για τον Σούνακ, που απειλείται με «πανωλεθρία» ανάλογη εκείνης που υπέστη ο Τζον Μέιτζορ από τους Εργατικούς του Τόνι Μπλερ το 1997.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο κορυφαίος Βρετανός εκλογολόγος σερ Τζον Κέρτις στην εφημερίδα The Independent ο Σούνακ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια «πολύ ζοφερή κατάσταση» καθώς το κόμμα του μπορεί να χάσει ακόμη και 220 έδρες από τις 350 που έχει σήμερα!

«Ο Σούνακ ως προσωπικότητα απέτυχε να ανορθώσει το κόμμα του», είπε ο Κέρτις προσθέτοντας ότι ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις τέσσερις από τις πέντε σημαντικές δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της βρετανικής κοινής γνώμης τον περασμένο Ιανουάριο, όταν υποσχέθηκε να μειώσει στο ήμισυ τον πληθωρισμό, να οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία, να μειώσει το κρατικό χρέος, να σταματήσει τα σκάφη με τους μετανάστες που διαπλέουν τη Μάγχη και να μειώσει τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία και ιατρεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το