Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Ο καρκίνος και η επίδραση του μηνύματος της Κέιτ

the roots web banners 06

Βρετανία : Ο καρκίνος και η  επίδραση  του μηνύματος της Κέιτ
27.03.2024 | 11:11

Βρετανία : Ο καρκίνος και η επίδραση του μηνύματος της Κέιτ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με τίτλο "The Kate effect", η Daily Mirror 26/03  υπογραμμίζει την τεράστια αναζήτηση σε διαδικτυακούς ελέγχους για συμπτώματα καρκίνου, μετά την αποκάλυψη ότι η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, υποβάλλεται σε θεραπεία για την ασθένεια. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση της Κέιτ να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει έχει επαινεθεί για την ευαισθητοποίηση από τα στελέχη του NHS - του Εθνικού Συστήματος Υγείας - και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που λένε ότι αυτό θα μπορούσε να σώσει ζωές. Η Sun 26/03 γράφει ότι οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του NHS για τα συμπτώματα του καρκίνου ήταν κατά μέσο όρο μία κάθε τρία δευτερόλεπτα τις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της διάγνωσης από την πριγκίπισσα. Αναφέρει ότι το "θαρραλέο" βιντεοσκοπημένο μήνυμά της "λειτούργησε θεαματικά" - που σημαίνει ότι "έκανε περισσότερο καλό με μια δήλωση από ό,τι θα κάνουν τα άρρωστα τρολ που τη στοχοποιούν σε μια ζωή".

Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 24/03 είχαν εκτενή κάλυψη της ανακοίνωσης για τον καρκίνο από την Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ένας από τους στενούς της φίλους είπε στους Sunday Times ότι θεώρησε ότι η δήλωση της διάγνωσής της μέσω βίντεο θα ήταν ο "πιο συμπονετικός τρόπος" για να μεταδώσει τα νέα, πιστεύοντας ότι μια γραπτή δήλωση θα ήταν "πολύ σοκαριστική". Σύμφωνα με βασιλικές πηγές της Sunday Telegraph, ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι "εξαιρετικά υπερήφανος" για το "θάρρος και τη δύναμη" που επέδειξε η σύζυγός του. Η Sun on Sunday γράφει ότι η πριγκίπισσα είχε μια " από καρδιάς συζήτηση" κατά τη διάρκεια γεύματος με τον πεθερό της, βασιλιά Κάρολο Γ΄, μια ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Insiders δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο βασιλιάς έφυγε από τη συνάντηση στο κάστρο του Ουίνδσορ "συγκινημένος".

Η Sunday Express είναι μεταξύ αυτών των εφημερίδων που αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο μαζί με την οικογένειά της το Σάββατο για να κάνει ένα " αναγκαίο διάλειμμα". Σύμφωνα με την Sunday Mirror πιστεύεται ότι κατευθύνονταν στο Amner Hall - το σπίτι τους στο Νόρφολκ. Η Mail on Sunday σημειώνει ότι η οικογένεια είναι γνωστή για την απόλαυση των υπαίθριων δραστηριοτήτων εκεί, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, αν είναι αρκετά καλά, η Κέιτ μπορεί να πείσει τα παιδιά της να ενδώσουν στην αγάπη της για την κολύμβηση σε κρύο νερό.

Η διάγνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph, μέρος μιας διαπίστωσης ότι τελευταία έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από καρκίνο σε ηλικία κάτω των 50 ετών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει τώρα "αγώνας δρόμου για να διαπιστωθεί η τάση". Μιλώντας στον Observer, ένας ειδικός στον καρκίνο, ο καθηγητής Άντριου Μπεγκς, λέει ότι η αύξηση του αριθμού των ασθενών θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι οι γιατροί γίνονται καλύτεροι στον εντοπισμό της πάθησης και ότι οι νεότεροι άνθρωποι είναι πιο διορατικοί όσον αφορά την υγεία τους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel