Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δελτίο τύπου με αιχμές από την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου

the roots web banners 06

Δελτίο τύπου με αιχμές από την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου
28.11.2014 | 09:00

Δελτίο τύπου με αιχμές από την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε εχθές η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, με το οποίο γνωστοποιούσε τη συμμετοχής της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 27ης Νοέμβριου.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ή Ένωση Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου (ΕΙΓΝΚΥΛ) συμμετέχει στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014,σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η σημερινή απεργία αποτελεί κορυφαίο πολιτικό γεγονός, καθώς το επόμενο διάστημα εκπονούνται από την κυβέρνηση νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας, δήθεν μετά από «σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η εξαΰλωση μισθών και συντάξεων, η φορολογική λεηλασία συνοδεύονται από ολοσχερή διάλυση δημόσιων αγαθών. Το ΕΣΥ ταλανίζεται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ο προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουργικές δαπάνες για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, πράγμα που σημαίνει σχεδόν πλήρη αδυναμία παροχής υπηρεσιών σε πολίτες που θα βρεθούν στην ανάγκη να απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε –ακόμη χειρότερα- ανασφάλιστοι.»

Ειδικά για το νησί μας, το νοσοκομείο λειτουργεί καθημερινά σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, χωρίς μόνιμο παθολόγο, με έναν αναισθησιολόγο, με δύο χειρουργούς (ο ένας επικουρικός). Επιπρόσθετα, τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το νοσοκομείο Λήμνου, τόσο από του βήματος της Βουλής όσο και από ραδιοφώνου, μόνο κλαυσίγελο μπορούν να προκαλέσουν.

Κάποια πράγματα όμως έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού, αν και θυμίζουν νούμερο επιθεώρησης.

Μετά τις “καταγγελίες” παρατρεχάμενων για πλαστά πτυχία και παράνομες προσλήψεις ή αναβολές στρατού που αφορούσαν ιατρούς του νοσοκομείου –αλήθεια τι έγιναν αυτές;-, φτάσαμε στις “καταγγελίες” είτε για “διευθυντές” που αφαιρούσαν σακούλες με υλικά είτε για διασπάθιση χρήματος στο θέμα των προμηθειών.

Στοιχειώδης σοβαρότητα απαιτεί στοιχειοθέτηση αυτών των καταγγελιών, τις οποίες αν κάποιοι τις έχουν διαπιστώσει και δεν κινούν τις νόμιμες διαδικασίες διαπράττουν συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων ειδάλλως πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα ως κοινοί συκοφάντες.

Αλήθεια ειδικά για το θέμα των πετρελαίων ποιοι είναι αυτοί που από διετίας εγγράφως επισήμαναν για πρώτη φορά το θέμα, και τι έγινε από τότε; Το αίτημα μας ως Ένωση Ιατρών ΕΣΥ είναι ένα: Όλα στο φως!

Μέτρο της ικανότητας όλων μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Και τα ερωτήματα αμείλικτα: Πως φτάσαμε να μείνει το νοσοκομείο με έναν αναισθησιολόγο; Πως εξωθήθηκε σε παραίτηση ο αναισθησιολόγος; Πως φτάσαμε να μείνει το νοσοκομείο χωρίς παθολόγο;

Είναι λύση η άσκηση περιοδεύουσας ιατρικής με μετακινήσεις ιατρών από διάφορα μέρη της Ελλάδας για κάλυψη των αναγκών μας; Πως έγινε το νοσοκομείο χώρος άσκησης ιδιωτικών συμφερόντων;Ποιοι και εφαρμόζοντας ποια πολιτική οδήγησαν τα πράγματα εδώ; 

Γιατί δεν προκηρύχθηκε ως μόνιμη θέση ΕΣΥ, η κενή θέση παθολόγου του οργανισμού που προϋπήρχε πριν τις παραιτήσεις; Γιατί δεν προκηρύχθηκαν οι κενές θέσεις των δύο γενικών ιατρών; Γιατί δεν προκηρύσσεται η θέση του γενικού χειρουργού ως μόνιμη; Έχουμε πλέον όμως αγροτικούς ιατρούς! Ναι, διότι ακολουθήθηκε μια ρύθμιση την οποία και εμείς είχαμε προτείνει στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως λύση οικονομίας – η υποχρεωτικότητα του αγροτικού την οποία η ίδια η ΝΔ είχε καταργήσει.

Την τελευταία διετία έχουμε συναντηθεί με όλους τους βουλευτές του νομού, με αρχηγούς, γραμματείς, εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με ευρωβουλευτές, έχουμε συνομιλήσει με όλες τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους δευτεροβάθμιων οργανώσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων υποβάθμισης και υποστελέχωσης του νοσοκομείου μας.

Συμμετείχαμε σε συναντήσεις στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, στην Αθήνα, στις Βρυξέλες, από τη Βουλή και τα υπουργεία μέχρι σε πορείες στους δρόμουςκαι στα τσιπουράδικα.Καιθα το ξανακάνουμε χωρίς κομματικές παρωπίδες!

Μόνο σε κομματικές φιέστες με θεσμικό μανδύα σε αίθουσες ξενοδοχείων δεν έχουμε πάρει μέρος. Ας λύσουν εκεί τα προβλήματα με το δικό τους τρόπο οι γνωστοί συμμετέχοντες. Εμείς θα συνεχίσουμε το δικό μας ρομαντικό δρόμο! Το δρόμο της διεκδίκησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·  Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

·  Πλήρη αυτοτέλεια του νοσοκομείου Λήμνου.

·  Άμεση προκήρυξη θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ (για το νοσοκομείο Λήμνου άμεσα δύο θέσεις παθολόγων, αναισθησιολόγου και γενικού χειρουργού).

·  Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή μονίμων ιατρών στα νησιά και τις άγονες περιοχές.

·  Αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου με αξιοπρεπείς αποδοχές.

Κυρίως, όμως,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel