Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο αυστραλιανό πολεμικό σκάφος για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης

the roots web banners 06

Στη Λήμνο αυστραλιανό πολεμικό σκάφος για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης
07.04.2015 | 12:48

Στη Λήμνο αυστραλιανό πολεμικό σκάφος για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την μάχη της Καλλίπολης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από το 2005 θα πραγματοποιήσει σε λίγες μέρες το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την απόβαση των αυστραλιανών στρατευμάτων, γνωστών ως ANZAC, στη μικρασιατική Καλλίπολη στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος με πλήρωμα 235 ατόμων το οποίο λάμβανε μέρος σε περιπολίες (και) του ΝΑΤΟ σε θάλασσες της Μέσης Ανατολής από το 2014, θα επισκεφθεί τόσο το λιμάνι του Πειραιά όσο και της Λήμνου.

Στις 24 Απριλίου, στη Λήμνο, το σκάφος θα είναι ανοιχτό στο κοινό για να το επισκεφθεί. Επίκεντρο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την απόβαση στην Καλλίπολη θα είναι η Λήμνος όπου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις από τις 17 έως τις 20 Απριλίου.

Στο νησί θα βρεθούν πολλοί Αυστραλοί βουλευτές και πλήθος επισκέπτες από την Αυστραλία.

Την αυστραλιανή πολιτεία θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης στην Αθήνα κ. Τζον Γκρίφιθ και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ο αρχηγός του αυστραλιανού πολεμικού ναυτικού αντιναύαρχος Τιμ Μπάρετ.

Οι Αυστραλοί, αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή της Λήμνου στα γεγονότα της εποχής εκείνης, σχεδιάζουν να οργανώσουν και επίσκεψη περίπου 100 νοσοκόμων, με κρουαζιερόπλοιο, τον Σεπτέμβριο του 2015, σε μνήμη της άφιξης των νοσοκόμων, οι οποίες περιέθαλψαν τους τραυματίες της ατυχούς εκστρατείας.

 

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το