Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου για την ευρεία σύσκεψη φορέων

the roots web banners 06

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου για την ευρεία σύσκεψη φορέων
16.07.2015 | 09:04

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου για την ευρεία σύσκεψη φορέων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ευρεία σύσκεψη φορέων, παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αδαμίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου.

syskepsi aktoploiko2Την σύσκεψη συγκάλεσαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος και οι Δήμαρχοι Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο της πρότασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Κατά τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τα λιμάνια σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την κεντρική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο έγκαιρος προγραμματισμός, ο σχεδιασμός των δρομολογίων και ο χρόνος του ταξιδιού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να υπάρχει και κατά την επόμενη δρομολογιακή περίοδο συχνή, αξιόπιστη και με αξιόπλοα πλοία σύνδεση με λιμάνι που θα εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Λήμνου, οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα ληφθούν υπόψη για την διαμόρφωση μίας ενιαίας πρότασης που θα υποβληθεί σε τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, προκειμένου να καθοριστούν τα κριτήρια για την επαναπροκήρυξη της δρομολογιακής γραμμής, η οποία σήμερα συνδέει τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο και την Καβάλα.

syskepsi aktoploiko3

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel