Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί την ομάδα προσκόπων από την Κοζάνη

the roots web banners 06

Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί την ομάδα προσκόπων από την Κοζάνη
29.07.2015 | 09:03

Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί την ομάδα προσκόπων από την Κοζάνη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο νησί μας η μεγαλύτερη ομάδα προσκόπων της Ελλάδας. Πρόκειται για την Κοινότητα "ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ" Κοζάνης αποτελούμενη από 46 άτομα, εκ των οποίων τα 37 βρίσκονται στη Λήμνο, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο.

Η ομάδα ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα πλούσιο σε προσκοπικές δράσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Λήμνου, έρευνα για την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και της παραδόσεις του τόπου, αλλά και δράσεις προσφοράς και εθελοντισμού.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας κα Μαντώ Γαροφαλλίδου- Παπούλκα, συνόδευσε και ξενάγησε τα παιδιά στο κάστρο της Μύρινας, όπου έμειναν ενθουσιασμένα από την υπέροχη θέα, την ιστορία του φρουρίου, αλλά και τα ελάφια που συνάντησαν.

Την Δευτέρα το πρωί 27-7-2015 η ομάδα με την βοήθεια της Προέδρου και των μελών του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κων Στέλιου Μαμουζέλου και Βαγιανού Καλλιγερή και με την υποστήριξη του Αντιδημάρχου κου Νίκου Μόσχάκη, καθάρισαν και ασβέστωσαν πεζούλια και δεντράκια στην παραλία της Νέας Μαδύτου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Λήμνου αναφέρει:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τα παιδιά για την εθελοντική δράση τους σ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας, το οποίο αποτελεί μια από τις πύλες εισόδου για τους επισκέπτες που έρχονται με το καράβι.
Πιστεύουμε, αλλά και ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν το παράδειγμα και στους δημότες της Μύρινας ώστε να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα του εθελοντισμού και της προσφοράς».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το