Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέο e-learning επιμορφωτικό σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

the roots web banners 06

Νέο e-learning επιμορφωτικό σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
10.03.2016 | 17:11

Νέο e-learning επιμορφωτικό σεμινάριο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Νέο e-learning επιμορφωτικό σεμινάριο από τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης πραγματοποιεί το Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Διαταραχές Θρέψης: Από την Παχυσαρκία στην Ψυχογενή Ανορεξία».

O Επιστημονικά Υπεύθυνος του Επιμορφωτικού Προγράμματος, κος Κωνσταντίνος Γιαγκίνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιο Αιγαίου απαντάει ακολούθως σε συχνά ερωτήματα ενδιαφερόμενων για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο:

1. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Διατροφής και πως μπορεί κάποιος/ α να ενημερωθεί σε βάθος γι’ αυτές;

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στο ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Διατροφής είναι ραγδαίες. Ανακοινώνονται διαρκώς τα αποτελέσματα νέων επιδημιολογικών μελετών που αναδεικνύουν την Διατροφή ως μια κρίσιμη και πολύ σημαντική παράμετρο για την προαγωγή της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και την προάσπισή της υγείας του από ποικίλα χρόνια νοσήματα, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, τα μεταβολικά νοσήματα και ο καρκίνος. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταγράφουν παγκοσμίως μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο και το οποίο βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν φυσιολογικό βάρος.  Επίσης, η διεθνής επιστημονική κοινότητα εστιάζει πλέον το ενδιαφέρον της και σε νέες παθήσεις, όπως η ψυχογενής ανορεξία και η βουλιμία στις τις οποίες δεν είχε δοθεί μεγάλη βαρύτητα κατά το παρελθόν.

Το εξ αποστάσεως σεμινάριο «Διαταραχές Θρέψης: Από την Παχυσαρκία στην Ψυχογενή Ανορεξία» καλύπτει όλο το προαναφερόμενο φάσμα των εξελίξεων αυτών προτρέποντας σε περαιτέρω έρευνα και εμβάθυνση.

2. Σε ποιους/-ες απευθύνεται το συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα;

Το συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη κάποια επαφή με το πεδίο των Επιστημών Υγείας, Διατροφής και Τροφίμων και θέλουν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με την θρέψη του ανθρώπου, όπως είναι η παχυσαρκία στην ενήλικη και παιδική ηλικία, η υποθρεψία λόγω παρουσίας νόσου, η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία.

3. Ποιο είναι ακριβώς του αντικείμενο του Επιμορφωτικού Προγράμματος;

Το αντικείμενο του Επιμορφωτικού Προγράμματος αφορά στην αιτιοπαθογένεια, την παθοφυσιολογία, την πρόληψη και την θεραπευτική αντιμετώπιση των διαταραχών θρέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Ειδικότερα, θα αναλυθούν οι σημαντικότερες διαταραχές θρέψης, όπως η παχυσαρκία στην ενήλικη και παιδική ηλικία, ηυποθρεψία λόγω της παρουσίας νόσου, η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες κινδύνου και τα αίτια εμφάνισης των διαταραχών θρέψης, θα αναλυθούν οι παθοφυσιολογικοί μηχανισμοί που διέπουν τα νοσήματα αυτά και θα παρουσιαστούν σύγχρονες συστάσεις όσον αφορά την πρόληψη αυτών και σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών.

Αναλυτικότερα για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Διαταραχές Θρέψης: Από την Παχυσαρκία στην Ψυχογενή Ανορεξία» δείτε εδώ: http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=186708&menu=general

Για να ενημερωθείτε για όλα τα προσφερόμενα Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου: http://e-epimorfosi.aegean.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα:

Γιαγκίνης Κωνσταντίνος

22540 83117

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για Πληροφορίες Εγγραφών:                                                                                                

Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης

22410 99424 - 6

(Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το