Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος | Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών

the roots web banners 06

Δήμος Λήμνου: Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος | Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών
22.04.2016 | 18:02

Δήμος Λήμνου: Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος | Μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Λήμνου ενημερώνει ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου 2016.

Για την πρόληψη πιθανών πυρκαγιών στις κατοικημένες περιοχές, όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές ή οι με οποιονδήποτε τρόπο εκμεταλλευόμενοι ανοικτούς χώρους και οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά των οικισμών, οφείλουν να τα καθαρίσουν απομακρύνοντας οποιαδήποτε υλικά που θα μπορούσαν να καταστούν επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς (ξερά χόρτα, ξύλα, σκουπίδια κ.λ.π), καθώς και να κλαδεύουν τα κλαδιά των δένδρων που προεξέχουν σε δρόμους ή κοινόχρηστους χώρους, περιορίζοντας αυτά στα πλαίσια των ορίων του ακινήτου.

Επίσης, οφείλουν να τους περιφράζουν (σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ) και να τους διατηρούν πάντοτε καθαρούς από απορρίμματα ακόμη και αν προέρχονται από τρίτους.

Σύμφωνα με την σχετική Νομοθεσία και τις ισχύουσες Πυροσβεστικές διατάξεις (Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΦΕΚ 87/7-6-2010 αρθ.94 παρ.26 και η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ αρ.4 - ΦΕΚ 724/22-12-1987), ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων, επικαρπωτών  ή των ατόμων που κάνουν χρήση του ακινήτου και προβλέπονται μέχρι πρόστιμα καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού Κώδικα, σε όσους αμελούν και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Λήμνου σε σχετική ανακοίνωση: «Η πρόληψη των πυρκαγιών είναι καθήκον όλων μας. Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel