Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ημερίδα στη Μύρινα: «Επενδύσεις και Ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Ευκαιρίες για τη Λήμνο!»

the roots web banners 06

Ημερίδα στη Μύρινα: «Επενδύσεις και Ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Ευκαιρίες για τη Λήμνο!»
25.07.2017 | 13:20

Ημερίδα στη Μύρινα: «Επενδύσεις και Ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή | Ευκαιρίες για τη Λήμνο!»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ενημερωτική συνάντηση εργασίας, με θέμα: «Επενδύσεις και Ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Ευκαιρίες για τη Λήμνο!» διοργανώνει στη Μύρινα της Λήμνου το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Αναπτυξιακής Λήμνου.

Ομιλητής θα είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, κάτοχος Ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet Παναγιώτης Γρηγορίου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις επενδύσεις προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Το βασικό στοιχείο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε έργα υποδομών και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ΕΤΣΕ, παρέχοντας συνολική εγγύηση ύψους 21 δισ. ευρώ για επιχειρηματικά έργα και έργα υποδομών, στοχεύει να ξεκλειδώσει επιπρόσθετες επενδύσεις τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ σε διάστημα τριετίας.

Πηγή: ert.gr | Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel