Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κλείνει σήμερα και το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Λήμνο.

the roots web banners 06

Κλείνει σήμερα και το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Λήμνο.
17.02.2014 | 14:08

Κλείνει σήμερα και το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Λήμνο.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά το οριστικό τέλος στη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι, να παραδοθεί το Ιατρείο του ΕΟΠΥΥ της Λήμνου.

Με βάση την εγκύκλιο, που κοινοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, οι Διευθυντές των Ιατρείων, καλούνται να παραδώσουν μέχρι το μεσημέρι, όλο τον εξοπλισμό και το αναλώσιμο υλικό.

Τα πολυϊατρεία, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, θα ανοίξουν σε έναν μήνα υπό το νέο καθεστώς. Αυτό γίνεται «για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στο πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετείται; Τρεις μήνες κλειστά είναι» και πρόσθεσε ότι «όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση».

«Όλοι όσοι φωνάζουνε έπρεπε να μου πουν γιατί δεν φώναζαν τρεις μήνες που κάνανε απεργία. Τώρα το θυμηθήκανε;» πρόσθεσε.

«Δηλώνουμε αντίθετοι με το κλείσιμο των Ιατρείων. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε στο πλευρό του πολίτη που χρειάζεται την βοήθεια μας. Ήδη έχουμε εκφράσει τις διαμαρτυρίες μας στα υπουργεία και τους βουλευτές, αλλά όπως όλα δείχνουν το ΦΕΚ θα εκδοθεί ως το απόγευμα.  Με την απόφαση αυτή βάζουν ταφόπλακα στην πρωτοβάθμια υγεία. Την Τρίτη δεν θα λειτουργούν πλέον οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.» δήλωσε στον Fm 100, o Διευθυντής του ΙΚΑ Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης.

Σημειώνεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ, όλοι οι γιατροί θέτονται σε διαθεσιμότητα. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το