Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Εκδήλωση για την ιστορία των Anzac

the roots web banners 06

Γυμνάσιο Μούδρου: Εκδήλωση για την ιστορία των Anzac
08.12.2023 | 09:37

Γυμνάσιο Μούδρου: Εκδήλωση για την ιστορία των Anzac

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Γυμνασίου Μούδρου, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών αναφορικά με την ιστορία των Αnzac, με στόχο την σύνδεση της τοπικής ιστορίας Λήμνου και Λέσβου με την παγκόσμια ιστορία και το μεγάλο πολιτιστικό αποτύπωμα στα δύο νησιά.

Παράλληλα θα διερευνηθούν τρόποι παιδαγωγικής αξιοποίησης της τοπικής ιστορίας των δύο νησιών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέσα προώθησής της με συμμετοχή του σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα (καλές πρακτικές eTwinning-Erasmus+).

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11.30

Εισηγητές: Λυμπέρη Θεοδώρα, ΠΕ02, Διευθύντρια Γυμνασίου Μούδρου Λήμνου: Η Ιστορία των Anzac, Βλάσης Βλασίδης, Καθηγητής Σλαβικών και Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Ιστορική ανασκόπηση, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες.

Ανάπτυξη των έως τώρα δράσεων του Συλλόγου και η συμμετοχή στην Ελληνική Ιστορία. Διογένης Τσιπουρίδης, Πτέραρχος Ε.Α., που θα αναφερθεί στην μετά το 1915 και έως το 1919 ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στην Απόβαση της Καλλίπολης και η παγκοσμιοποίηση της θέσης της Λήμνου.

Το αποτύπωμα έως και τη σημερινή ιστορία. Νομικός Κωνσταντάκης , Επιχειρηματίας, ταμίας Συλλόγου “ The Lemnos’ Friends of ANZAC”. Θα αναφερθεί ως Αυστραλός πολίτης στην σπουδαιότητα για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία του εορτασμού του Anzac Day , καθώς και το αποτέλεσμα για τη Λήμνο από τη σχέση αυτή. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι των Anzac από τη Λήμνο” κ. Στέλιος Μάντζαρης.

Στην αναφορά του θα συζητηθεί η άμεση επαφή μέσω του Anzac με τη Λέσβο και το δρώμενο που είχε γίνει το 2018 στη Θέρμη της Λέσβου, με την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο με τον Σύλλογο ΑΝΖΑΚ» η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υ.Π.ΠΟ.Α. και με επιχορήγησή του. Η φωτογραφική έκθεση που θα εκτίθεται, θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή και τη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel