Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Το βίντεο της ημέρας>>Ένα εικαστικό δάσος από 3 τόνους ανακυκλωμένο πλαστικό

the roots web banners 06

Ένα εικαστικό δάσος από 3 τόνους ανακυκλωμένο πλαστικό

Ένα εικαστικό δάσος από 3 τόνους ανακυκλωμένο πλαστικό

Το «Μελλοντικό Δάσος» από τον καλλιτέχνη Τόμας Ντάμπο (Thomas Dambo) δημιουργήθηκε από τρεις τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού στο Μεξικό.
Το «Δάσος» είναι ένας πολύχρωμος κήπος σκουπιδιών, με λίμνη, σπήλαια, δέντρα, καταρράκτη και πολλά και διαφορετικά ζώα. Όλα από απορρίμματα που ο Ντάμπο και η ομάδα του συνέλεξαν από τη χωματερή της πόλης Αραγόν.

Αυτός που θα περιπλανηθεί στο «Δάσος» θα βρει καρύδες από πλαστικές νεκροκεφαλές (που συνήθως, τη Μέρα των Νεκρών, είναι γεμάτες με γλυκίσματα), θα περπατήσει σε γρασίδι από μπουκάλια αναψυκτικών, θα βρει σκιά κάτω από δέντρα που έχουν γίνει από πλαστικούς κουβάδες, θα χαϊδέψει πολλά πλαστικά λουλούδια. Μέσα στο «Δάσος» έχουν κάνει φωλιά πολλά πλαστικά ζώα: αλεπούδες, αρουραίοι των αγρών, κάμπιες, χαμαιλέοντες, όρνεα, ελάφια, χελώνες, ακόμη κι ένα πάντα.

Η ιδέα για αυτό το πρότζεκτ ήταν η ενθάρρυνση για ανακύκλωση, γι’ αυτό ο Ντάμπο συνεργάστηκε με σχολεία και γηροκομεία με στόχο καμπάνιες ανακύκλωσης και συγκέντρωση υλικών. Στόχος ήταν, επίσης, η αλλαγή της αντίληψής μας για τα σκουπίδια: από το σιχαμερό μπορεί να γίνει κάτι σημαντικό (και όμορφο). Ο καλλιτέχνης δούλεψε μαζί με τους σκουπιδιάρηδες της Αραγόν για να συγκεντρωθεί όσο περισσότερο πλαστικό ήταν δυνατόν μέσα σε οκτώ εβδομάδες.

Πηγή

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
14.01.2020 | 08:55

stenos400x400

Digilust banner