Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Το ιστορικό ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο

the roots web banners 06

Βρετανία : Το ιστορικό ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο
12.09.2022 | 12:21

Βρετανία : Το ιστορικό ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Όλα τα πρωτοσέλιδα παρουσιάζουν φωτογραφίες της σορού της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ να μεταφέρεται από μέλη του Βασιλικού Λόχου Τοξοτών στο Εδιμβούργο και οι περισσότεροι τίτλοι αναφέρονται στο "τελευταίο" και "πιο θλιβερό ταξίδι" της.

Η Daily Mail γράφει ότι έφυγε από το Μπαλμόραλ υπό το πρωινό κελάηδισμα των πουλιών, τους βουβούς λυγμούς του αφοσιωμένου προσωπικού της και το Glen Gelder, ένα αγαπημένο μοιρολόι που έπαιζε ένας μοναχικός γκάιντζερ.

Ρεπορτάζ της Daily Telegraph περιγράφει τον κόσμο που περίμενε να δει το φέρετρο κατά μήκος της διαδρομής προς το Εδιμβούργο. Όπως αναφέρει, "ξέσπασαν θορυβώδη χειροκροτήματα, τα κεφάλια ήταν σκυμμένα, τα μάτια θολά".

Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ουρά πέντε μιλίων για τη βασίλισσα", οι Times γράφουν ότι περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στη σορό της βασίλισσας στο Westminster Hall στο Λονδίνο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής στην ουρά μπορεί να φτάσει τις 20 ώρες. Μέχρι και 10.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν και 1.500 στρατιώτες θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν στον έλεγχο του πλήθους.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ξένοι αρχηγοί κρατών που καταφθάνουν για την κηδεία τη Δευτέρα της επόμενης εβδομάδας έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να ταξιδέψουν με λεωφορείο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, αντί να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά αυτοκίνητα. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει δει κυβερνητικά έγγραφα που προτρέπουν δεκάδες προέδρους, βασιλείς, βασίλισσες και πρωθυπουργούς να ταξιδέψουν με εμπορικές πτήσεις, για να αποτραπεί γ επιβάρυνση των αεροδρομίων του Λονδίνου. Οι οδηγίες αυτές θα δημιουργήσουν πρόβλημα για τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιθανό να χρειαστεί σημαντική πρόσθετη ασφάλεια , σημειώνει ο Guardian.

Δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι το βαρύ φέρετρο της βασίλισσας κατασκευάστηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια από αγγλική δρυ. Είναι επίσης επενδυμένο με μόλυβδο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά βαρύ και θα μεταφερθεί από οκτώ στρατιώτες - κομιστές την ημέρα της κηδείας.

Κύριο άρθρο στην εφημερίδα The Sun επαινεί τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας για την άψογη, όπως τη χαρακτηρίζει, αντίδρασή τους στο θάνατο της βασίλισσας, με τον βασιλιά Κάρολο να κάνει μια απρόσκοπτη μετάβαση από πρίγκιπας σε μονάρχη και τον Γουίλιαμ και την Κέιτ να προσκαλούν μεγαλόψυχα τον Χάρι και τη Μέγκαν στην αυτοσχέδια βόλτα στο Γουίνδσορ, παρά την πολύ δημόσια ρήξη τους. Όμως η εφημερίδα προειδοποιεί ότι ο Χάρι ετοιμάζει μια αυτοβιογραφία, η οποία "είναι βέβαιο ότι θα ρίξει περισσότερη λάσπη".

Η Daily Express είναι μία από τις πολλές εφημερίδες που αναφέρουν ότι τα δύο σκυλάκια Κόργκι της αείμνηστης βασίλισσας θα τα φροντίζουν ο πρίγκιπας Άντριου και η κόρη του πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Σύμφωνα με την Daily Star, η βασιλική - σύζυγος Καμίλα θα αναλάβει την επίβλεψη 24 ίππων ιπποδρομιών και περίπου 80 φοράδων ράτσας, τις οποίες ο βασιλιάς Κάρολος κληρονόμησε από τη μητέρα του.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το