Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γιώργος Πάλλης από τη Λήμνο: "Η χρονιά που πέρασε μας γέμισε ελπίδες, που είναι ακόμα ζωντανές" (photos)

the roots web banners 06

Γιώργος Πάλλης από τη Λήμνο: "Η χρονιά που πέρασε μας γέμισε ελπίδες, που είναι ακόμα ζωντανές"  (photos)
02.01.2016 | 11:24

Γιώργος Πάλλης από τη Λήμνο: "Η χρονιά που πέρασε μας γέμισε ελπίδες, που είναι ακόμα ζωντανές" (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο βρέθηκε το διήμερο 29 και 30 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης, όπου είχε επαφές με μια σειρά από τοπικούς φορείς, από τους οποίους ενημερώθηκε για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το νησί.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δ. Μαρινάκη, τον Έπαρχο κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο, καθώς και με την προσωρινή διοίκηση, το σύλλογο ιατρών και το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, το μελισσοκομικό συνεταιρισμού του νησιού και το σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος «Ανεμόεσσα», ενώ επισκέφθηκε το ΓΕΦ Λήμνου, το ΠΕΔΥ, την αστυνομία, το λιμενικό και την Πυροσβεστική.

Επιπλέον επισκέφθηκε τις αλυκές, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα αποτελέσματα των πρόσφατων παρεμβάσεων του δήμου στο οικοσύστημα της περιοχής, καθώς και το Παλλημνιακό Σχολικό Ταμείο όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση του για τους στόχους και τους σκοπούς του ιδρύματος.

Μετά το τέλος του προγράμματος των επισκέψεων, ο Γ. Πάλλης, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Από την πρώτη μέρα της εκλογής μας, είχαμε πει ότι ο στόχος μας είναι να ερχόμαστε στη Λήμνο σε μηνιαία βάση, κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό εξ' αιτίας του φορτωμένου προγράμματος της βουλής, από αυτή την άποψη, αυτή η πρώτη θεσμική μας επίσκεψη στο νησί, δεν έχει έναν τυπικό χαρακτήρα, αλλά είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου μας.

Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε άλλη μια φορά, το εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Κάποια από αυτά, όπως είναι το ακτοπλοϊκό, έχουν μπει σε μια διαδικασία λύσης, στόχος μας είναι οι λύσεις που έχουν βρεθεί να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

Για άλλα, που οφείλονται κυρίως στα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, όπως είναι η περίπτωση του κλεισίματος της τοπικής Δ.Ο.Υ., πρέπει να επιμείνουμε και αυτό θα το κάνουμε, στην εξεύρεση άμεσων λύσεων, έτσι ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, κάτι που για άλλες περιοχές της χώρας είναι σε μεγάλο βαθμό λυμένο.

Υπάρχει μια τρίτη κατηγορία προβλημάτων, που ενώ έχουν τις αιτίες τους στις μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι τώρα, ενισχύονται και από πρακτικές που αναπτυχθήκαν τοπικά τα τελευταία χρόνια, με χαρακτηριστική την περίπτωση του νοσοκομείου. Ένα νοσοκομείο που ενώ μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί υπόδειγμα από κτιριακή άποψη, εντούτοις ταλανίζεται από πάρα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Είμαστε σίγουροι, ότι η νέα διοίκηση του νοσοκομείου, που θα εγκατασταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα βάλει ψηλά στις προτεραιότητές της την ανάκτηση του τοπικού δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ώστε οι Λημνιοί να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Μέχρι τότε, προφανώς, θα γίνουν και συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υγείας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξυμένα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού.

Υπάρχει και μια άλλη πλευρά της επίσκεψής μας, αυτή που αναδείχτηκε από την συνάντηση με την διοίκηση του Παλλημνιακού Ταμείου, το οποίο κατά τη γνώμη μας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση του νησιού.

Εδώ στόχος μας θα είναι να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο ο κοινωνικός χαρακτήρας του ιδρύματος και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε αυτό να γίνει πραγματικά ένα «αναπτυξιακό εργαστήρι» που θα παράγει, ανάμεσα στα άλλα και νέα παραδείγματα, όχι μόνο στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, αλλά συνολικά σε αυτό που εμείς σαν κυβέρνηση της αριστεράς εννοούμε όταν μιλάμε για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Το Παλλημνιακό Ταμείο, θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για έναν νέο κοινοτισμό και προς αυτή την κατεύθυνσή θα εργαστούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ερχόμενοι πρώτα σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει και την εποπτεία του ιδρύματος»

Καταλήγοντας τις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ ανέφερε:

«Από τη Λήμνο, απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους κατοίκους του νομού μας, στους κατοίκους της Λέσβου και τους κατοίκους του Αγ. Ευστρατίου. Η χρονιά που πέρασε ήταν ένα σταυροδρόμι για την χώρα μας, αλλά και τους κατοίκους των νησιών μας. Μας γέμισε ελπίδες, που αυτές είναι ακόμα ζωντανές.

Ο στόχος μας, σε αυτή τη φάση, είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο και την παραπέρα διάλυση της κοινωνίας μας, κάτι που σε σημαντικό βαθμό και παρ' όλες τις δυσκολίες το έχουμε καταφέρει. Ενισχύουμε την θέση των πιο φτωχών, διαμορφώνουμε συνθήκες ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό που θέλουμε για τα νησιά μας, είναι αυτό το αίσθημα της ασφάλειας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό και για τους κατοίκους της Λήμνου, αλλά και των άλλων νησιών, σημαίνει, περισσότερες, καλύτερες και φθηνές συγκοινωνίες, σημαίνει ένα αποτελεσματικό τοπικό δημόσιο σύστημα υγείας, σημαίνει καλές υπηρεσίες παιδείας αλλά και αποτελεσματική τοπική δημόσια διοίκηση.

Σημαίνει όμως και δουλειές για τον κόσμο, για τους χιλιάδες ανέργους που υπάρχουν στα νησιά μας και ιδιαίτερα για τους νέους. Αν δεν δρομολογήσουμε άμεσα λύσεις σε αυτό το τελευταίο, τότε όλα τα παραπάνω θα είναι «φτερό στον άνεμο».

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα πετύχουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου οι αντίπαλοι μας, τα πιο σκληρά τμήματα των δανειστών που λειτουργούν και σαν εκφραστές της ελληνικής ολιγαρχίας και διαπλοκής, προσπαθούν συνεχώς να «τελειώνουν» με την κυβέρνησή μας.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε, και θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη, η κοινωνία μας θα νικήσει και θα σταθεί, τελικά, όρθια !

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες»!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel