Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Πάγος» στη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

the roots web banners 06

«Πάγος» στη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
14.01.2016 | 16:23

«Πάγος» στη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Κλειστά παραμένουν από την αρχή της νέας χρονιάς τα εστιατόρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στα έξι νησιά, όπου λειτουργούν Σχολές και Τμήματα του Ιδρύματος, καθώς αναμένεται η υπογραφή της νέας σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη σύμβαση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, οι διαδικασίες ανανέωσής της έχουν καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί προσωρινά η σίτιση των φοιτητών στις ειδικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου σε Μυτιλήνη, Λήμνο, Ρόδο, Χίο, Σάμο και Σύρο.

Αναμένεται η υπογραφή του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου η επαναλειτουργία των εστιατορίων υπολογίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να δίνονται ακριβείς ημερομηνίες.

Σημειώνεται ότι τα γεύματα παρέχονται στους χώρους σίτισης όλες τις ημέρες της εβδομάδας και για όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, ενώ διακόπτεται κατά τις ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων και Πάσχα και κατά τους θερινούς μήνες από 1/7 έως 31/8. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τους όρους της προηγούμενης σύμβασης, η σίτιση θα έπρεπε να συνεχιστεί από τις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, κάτι το οποίο δε συνέβη με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους φοιτητές, οι οποίοι σιτίζονται στο εστιατόριο.

«Καμία προσωρινή λύση στο πρόβλημα»

«Από όσο γνωρίζω, δεν έχει δοθεί καμία προσωρινή λύση στο πρόβλημα και υπάρχουν παιδιά που δυσκολεύονται πάρα πολύ, καθώς επισκέπτονταν καθημερινά τη Λέσχη» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Σύρου Ξένη Κοτάκη. Όπως τόνισε, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για το προσωρινό «λουκέτο» του εστιατορίου, χωρίς ωστόσο να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με την επαναλειτουργία του. «Προς το παρόν υπάρχει μία υποτονικότητα στο πανεπιστήμιο, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν έρθει ακόμα. Γι' αυτό περιμένουμε να οργανωθούμε και να συναντηθούμε με σκοπό να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, μεταξύ αυτών και τα χρήματα που προϋπολογίζονται για τη σίτιση το 2016», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι από την πλευρά του ο Φοιτητικός Σύλλογος ενδιαφέρεται να μάθει, εάν τα χρήματα που «εξοικονομήθηκαν» από τη μη λειτουργία των εστιατορίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα διατεθούν για την εξασφάλιση έξτρα μερίδων μέσα στις επόμενες ημέρες, ή αν θα χαθούν. «Γνωρίζουμε ότι γλιτώνουν κάποιο χρηματικό ποσό που προοριζόταν για τη σίτιση του 2016, αλλά δεν ξέρουμε πού θα πάει», επεσήμανε η πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

Τα φοιτητικά εστιατόρια λειτουργούν καθημερινά από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 19:00 έως τις 21:30. Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 09:30. Οι ώρες αυτές είναι δυνατόν μετά από έγκριση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου ή άλλου αρμόδιου οργάνου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, να τροποποιούνται, αν κατά την εφαρμογή διαπιστωθεί ότι δεν εξυπηρετούνται οι σιτιζόμενοι.

Η παρασκευή κάθε είδους εδέσματος γίνεται αποκλειστικά στον χώρο των εστιατορίων του Πανεπιστημίου και με τον εξοπλισμό που διαθέτει το ίδρυμα, σε συνδυασμό με τον προτεινόμενο από τον ανάδοχο εξοπλισμό.

Φοιτητικός Σύλλογος Σύρου: «Προτεραιότητές μας η σίτιση και η εξεύρεση χώρων»

Εκτός από τη σίτιση, η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ότι ένα ακόμη θέμα που απασχολεί την κοινότητα των σπουδαστών της Σύρου είναι και η έλλειψη χώρων για την πραγματοποίηση παράλληλων δράσεων κοινωνικού περιεχομένου. Όπως εξήγησε, οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν στο παρελθόν το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου για ανάλογες εκδηλώσεις, ενώ σήμερα η παραχώρησή του από τη διοίκηση γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. «Πλέον χρειάζεται άδεια για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και αυτό έχει αποτελέσει αιτία ακύρωσης κάποιων events λόγω ασυνεννοησίας ή δυσκολίας στην επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση το καινούριο ακαδημαϊκό έτος. «Εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον άλλο ξεχωριστό χώρο για τις εκδηλώσεις μας, επιθυμούμε να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Αλίμονο ένα Πανεπιστήμιο να μην έχει χώρο για δημιουργικές και κοινωνικές δράσεις των φοιτητών, στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν ενεργά και αρκετοί φορείς του νησιού στο πλαίσιο του έργου που επιτελούν. Παλαιότερα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το αμφιθέατρο ανά πάσα στιγμή, τώρα πρέπει να ζητηθεί κλειδί από τη γραμματέα και να ειπωθεί ακριβώς ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται» τόνισε, ενώ πρόσθεσε «πως έχουν υπάρξει φορές που άργησαν τα e-mails, δεν συνεννοηθήκαμε, δεν πήραμε την αίθουσα και ακυρώθηκε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αποτέλεσμα του απόλυτου ελέγχου που προσπαθούν να έχουν, δυσκολεύοντας οποιαδήποτε κίνηση κοινωνικού περιεχομένου».

Πηγή: koinignomi.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το