Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μ. Κακαλή: Αφιερωμένη στην Βάγια Γκανιά η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη σεξουαλική παρενόχληση!

the roots web banners 06

Μ. Κακαλή: Αφιερωμένη στην Βάγια Γκανιά η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη σεξουαλική παρενόχληση!
12.12.2021 | 10:56

Μ. Κακαλή: Αφιερωμένη στην Βάγια Γκανιά η 1η Ημερίδα Ενημέρωσης για τη σεξουαλική παρενόχληση!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε μία από τις πρώτες υποθέσεις συζυγοκτονίας που συγκλόνισαν το πανελλήνιο τον Μάιο του 2018, τη δολοφονία της Βάιας Γκανιά, 45 ετών τότε και μητέρας τριών παιδιών από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων που ήταν στο ψηφοδέλτιο της Επανεκκίνησης τώρα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Η σημερινή 1η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευασθητοποίησης για την Σεξουαλική κακοποίηση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ και το Κέντρο Συμβουλευτικής Τρικάλων ήταν αφιερωμένη στην Βάγια Γκανιά.

Χαιρετισμούς απευθύναν ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου,  η Γεν.Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.  Η Κεντρική Εισήγηση της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ έγινε από την Πρόεδρό της, κα Μαρία Κακαλή – Δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, οι Αντιδήμαρχοι Έφη Λεβέντη, Νίκος Σακκάς και Βασίλης Κρανιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Λάππας, η Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λία Ρογγανάκη, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ιδιαίτερα αγαπητή στην πόλη μας, μίλησε για τη ρύθμιση των ειδικών ζητημάτων της διαδικασίας ενώπιον του ΣΕΠΕ για περιστατικά βίας και παρενόχλησης στην εργασία προχωρά το αρμόδιο υπουργείο. Αλλά ειδικότερα, μίλησε για την Προστασία της Εργασίας, που απαγορεύει κάθε μορφής βία και παρενόχληση στην εργασία, συμπεριλαμβανομένης της βίας και παρενόχλησης λόγω φύλου και της σεξουαλικής παρενόχλησης, σε όλες τις επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό μέσω skype έκανε η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κα Παρασκευή Δραμαλιώτη. Ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε…η κα Χάιδω Ιωαννίδου – Ψυχολόγος Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της εργασίας: Βασικές έννοιες και δεδομένα».

Για το νομικό πλαίσιο και τα εργαλεία αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας»,      μίλησε στη συνέχεια η κα Ελευθερία Τζιουβάρα – Νομική Σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Τρικάλων. Για την εκπαίδευση των στελεχών της διοίκησης για ζητήματα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης»,η κα Ελένη Κασσελούρη – Υπεύθυνη σπουδών και έρευνας  Π.ΙΝ.ΕΠ.Θ. / ΕΚΔΔΑ.

Ενώ η  κα Γεωργία Κοτρώνη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ενότητα :«Η τοπική κοινωνία απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση και στην έμφυλη βία».

Η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων. Ανάλογες ημερίδες θα γίνουν και σε άλλους Δήμους της χώρας

Πηγή: trikalaidees.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το