Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γυμνάσιο Μούδρου στο UNESCO Campus για την Ημέρα της Γυναίκας

the roots web banners 06

Το Γυμνάσιο Μούδρου στο UNESCO Campus για την Ημέρα της Γυναίκας
12.03.2024 | 13:04

Το Γυμνάσιο Μούδρου στο UNESCO Campus για την Ημέρα της Γυναίκας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 8 Μαρτίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η UNESCO διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση για σχολεία  με θέμα  «Οι γυναίκες για την ειρήνη» (“Women for peace), με συμμετοχή του  Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης», μέλους του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ASPnet.

Η εκδήλωση διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας  UNESCO Campus, μίας πλατφόρμας στην οποία μαθήτριες και μαθητές 13-18 ετών καλούνται να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, σε σύγχρονα που συνδέονται με την αποστολή του διεθνούς οργανισμού και το ρόλο που του έχει ανατεθεί,  ως ο βραχίονας των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση.

Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” εκπροσώπησε την Ελλάδα και ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων από Ευρώπη και Αφρική (Ιταλία, Μπενίν, Τανζανία, Νιγηρία, Ζάμπια), δύο μαθήτριες της Γ’ τάξης, η Ελεάννα Βαρδαξή και η Βέρα Καλλιπολίτου παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση τρεις ομιλίες και διατύπωσαν τους δικούς τους προβληματισμούς στη συζήτηση που ακολούθησε.

Οι θεματικές περιλάμβαναν την επούλωση πληγών των ανθρώπων που επιβιώνουν από συνθήκες βίας μέσω της Τέχνης, την εκπαίδευση των νέων στη διαμεσολάβηση ως ειρηνικό τρόπο επίλυσης διαφορών και τη σημασία της αποκατάστασης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς σε εμπόλεμες ζώνες, όπως στην Ουκρανία. Την προετοιμασία των μαθητριών ανέλαβε η καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας του σχολείου, Μέρμηγκα Χρυσούλα.

Το Γυμνάσιο Μούδρου ευχαριστεί θερμά την Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ASPnet, κα Βέρα Δηλάρη,  για την υποστήριξή της στη συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το